Skip to main content
x
Wist je dat

Wist je dat je zelf een website kan opzetten in een wip?

…als VZW zelf een professioneel ogende website kunt maken? Voor geen geld! En volledig volgens de regels van de kunst.  Nieuwigheden zoals chatbots worden nog niet aangeboden, maar je kan zelfs een volledige webshop opzetten. Een 3-tal voorbeelden :

Wix.com, sitebuilder.com, sitey.com

siteyhttp://www.sitey.com

Wix.com, sitebuilder.com, sitey.com bieden fantastische basispaketten met zo goed als dezelfde mogelijkheden aan.  U kan kiezen uit een ruim aanbod  templates die u nadien éénvoudigweg kan  aanpassen aan uw eigen noden en verhaal.

Wil u hieraan een eigen url koppelen zonder de vermelding wix of sitey dan kan u dit vooralsnog tegen betaling van een kleine vergoeding die u tegelijk ook meer integratiemogelijkheden biedt.

Wat bieden deze sites nog meer?

Aantrekkelijke foto’s

Ze volgen de laatste trends zoals het gebruik van  grote, kwalitatieve foto’s te gebruiken.  Ze lijken zo weggelopen uit de glossy magazines uit de offline magazinewereld. Daardoor creëer je een aangename ervaring voor uw gebruiker.  Let wel : gebruik je stockfoto’s, of wil u afbeeldingen gebruiken die u terugvond op Google, hou dan rekening met de gebruiksrechten.  Websites als Pexels.com bieden u een waaier aan gratis beelden aan.  Akkoord, u vindt misschien niet altijd dè foto waarnaar u op zoek was, maar u komt er een heel eind mee.

pexelshttp://www.pexels.com

Lettertypes

Ook qua lettertypes heeft u een ruime keuze.  Het is modern om  tekst in beeld te integreren.  Daardoor spaart u plaats op de mobiele versie van uw site.  Daarvoor kan u perfect canva.com gebruiken (zie een van onze vorige posts). Het voordeel van canva?  Beelden worden automatisch aangepast zodat tekst leesbaar wordt op de foto zonder dat u zelf moet gaan stoeien in photoshop wat u ook alweer niet moet gaan leren.

Iconen

Ook hedendaags is het gebruik van iconen die een tekst kracht kunnen bijzetten.  Ga op zoek naar png formaten (typ bijvoorbeeld “gratis png icoon” in google met een vermelding van het thema waarvoor u een icoon  zoekt en u krijgt duizenden iconen voorgesteld), de transparantie van het png formaat zorgt ervoor dat u geen nare witte randen krijgt op het veld waarop u ze gebruikt.  Heeft u meerdere iconen op een zelfde pagina nodig dan kan het handig zijn om binnen éénzelfde reeks te blijven en kan een betalende optie interessant worden.

Het bezoeken van een site

Wist u trouwens dat slechts een minderheid (wereldwijd minder dan 5%) uw website binnenkomt via de “home” pagina?  In België halen we dat lage percentage nog niet, maar hou er toch rekening mee dat u iedere pagina beschouwt  als  een homepagina, d.w.z. aantrekkelijk, engagerend en uitnodigend maakt om verder te lezen.

Responsive design

De 3 boven vernoemde sites bieden u uw website trouwens gelijk aan in een responsive design!  Dat is heel handig. Responsiveness is een variabele die gebruikt wordt bij de referentiëring door google! En vergeet niet.  Websites worden in groeiende mate mobiel bezocht.

Publiek trekken

En ook beschikken de  vermelde sites over de mogelijkheid om een blog toe te voegen.  Een blog biedt u de mogelijkheid om informerende en inspirerende verhalen af te wisselen met fun-berichten die u weer kan delen via een nieuwsbrief of via sociale media.  Hierdoor kan u uw website en dus uw verhaal blijvend in de kijker blijven zetten.  Maar over contentmarketing meer in een volgende post.

Een moderne website bouwen wordt hiermee een makkie.  Veel plezier.

Contacteer ons

Zit u met vragen of kan u hulp gebruiken. Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie.