Skip to main content
x

Is de paradox u ook al opgevallen?

Parodox in de samenleving

 

Enerzijds leven we in een klimaat van neergang en declinisme, van depressies en burn-outs. Een wereld van popularisering en conflict, van degeneratie van ons publiek debat, met teveel ruimte voor populisten, jagers op zondebokken en inspiratoren van onvrede en haat.

 

Meer dan 1,8 miljoen Belgen zich vrijwillig in ten bate van organisaties

 

Anderzijds zetten meer dan 1,8 miljoen Belgen zich vrijwillig in ten bate van organisaties in cultuur, zingeving, welzijn, zorg, erfgoed, ontwikkelingssamenwerking, enz…. We hebben een brede, warme samenleving, vol betrokkenheid en engagement, vol daadwerkelijke inzet en solidariteit. Die warme positieve energie is een formidabele rijkdom van en voor onze samenleving.

 

Het goede nieuws van de non-profit organisaties kan op zichzelf niet opboksen tegen de commerciële kracht van het negatieve.

 

Ondanks alle positieve inzet van vele organisaties en vrijwilligers blijft het negatieve de overhand behouden. Het goede nieuws van de non-profit organisaties kan op zichzelf niet opboksen tegen de commerciële kracht van het negatieve. Het ontbreekt meestal aan voldoende financiële middelen, communicatie kracht of gewoon aan mankracht. Maar als de non-profit zich verenigt dan kan ze wel degelijk het negatieve doorbreken, getuige het succes van bv. De Warmste Week. Helaas verdwijnt de positieve energie na zo’n week opnieuw in de anonimiteit. Daar brengen wij verandering in met het Values Fonds!

Het Values Fonds is een steunfonds en heeft als doel financiële middelen te verzamelen bij het brede publiek, non-profit organisaties, ondernemingen en overheden om deze in te zetten ten bate van meer zichtbaarheid voor de talrijke positieve initiatieven.

Het Values Fonds biedt extra steun om de projecten van non-profits op een professionele manier wereldkundig te maken bij een breed geïnteresseerd publiek.

Het steunfonds wil non-profit organisaties aanvullende financiering bieden ten voordele van hun professionalisering op het gebied van media, marketing en communicatie. Het fonds is zo aanvullend op de bestaande steunfondsen die vandaag non-profit organisaties ondersteunen bij de realisatie van hun projecten. Het Values Fonds biedt extra steun om die projecten op een professionele manier wereldkundig te maken bij een breed geïnteresseerd publiek.

 

 


Sluit aan bij het Values Fonds

Om ons doel te bereiken en de golf van positieve verhalen opgang brengen hebben we jouw hulp nodig.
Je kan deelnemen als particulier, als non-profit organisatie of met je bedrijf.